product
catalog
E-Commerce Get in touch

Metalwork

50 anni, 1967 - 2017
Netherlands Headquarters

Bedrijfsprofiel

Metal Work is al jarenlang actief op de wereld pneumatiekmarkt, in 2017 bestonden wij 50 jaar. In 2019 waren wij al 35 jaar aanwezig in Nederland. Het kantoor met magazijn en werkplaats staat in Ede en centraal gelegen wordt van daar uit de gehele Benelux beleverd. Metal Work Nederland is o.a. ISO9001 gecertificeerd en heeft in de loop der jaren een uitgebreid dealernetwerk opgebouwd. Metal Work is dus in elke provincie te verkrijgen. Metal Work is een wereldwijd opererende organisatie waar meer dan 1300 mensen werkzaam zijn. Het hoofdkantoor en de productie is gevestigd in het Italiaanse Brescia. Metal Work produceert, distribueert, onderhoudt, adviseert en verkoopt pneumatische componenten en systemen.

Onze producten worden gedistribueerd en onderhouden vanuit 50 filialen in Italië en het buitenland, voorzien van een gegarandeerde expertise tezamen met een uitgebreide “before and after” sales service. Productkwaliteit en efficiëntie is de stevige basis waarop Metal Work vandaag staat. 

Een jaaromzet van 161 miljoen euro in 2016 is daar het resultaat van. Deze kwaliteiten hebben het bedrijf in een positie gebracht om in te spelen op de marktbehoefte en te voldoen aan de meest veeleisende vragen uit de marktsector voor pneumatische automatisering. 

In Ede zit de verkoopvestiging Benelux van Metal Work. Hier wordt in toenemende mate assemblagewerk gedaan, stellen we pakketten samen van componenten bedoeld voor één bepaalde machine waar de klant aan werkt, worden besturingskasten en op maat gemaakte cilinders gebouwd. Want ook het besparen van tijd voor onze klanten is iets waarmee Metal Work zich wil onderscheiden van haar concurrenten. 

Het merendeel van de pneumatische componenten verstrekt Metal Work via meer dan 40 dealers in de Benelux. Daarnaast levert het ook rechtstreeks aan de grotere machinebouwers. Een klein deel wordt rechtstreeks  geleverd aan eindverbruikers. Onze pneumatische componenten worden vooral veel toegepast in de verpakkingswereld, automobielindustrie, agrarische techniek, straalindustrie, wasserijmachines, trailerbouw en uiteraard in de machinebouw.

 

Daarom Metal Work:

  • de grootste pneumatiekvoorraad van Nederland.
  • Metal Work wordt gevormd door een team van jonge enthousiaste mensen met verstand van zaken. Wij weten waar u over praat.
  • Wereldwijd verkrijgbaar.
  • Wij houden voorraad voor u en maken (deel) assemblages.
  • Landelijk dealernetwerk.
  • Trainingsfaciliteiten voor onze dealers en klanten.
  • Meer dan 80% van onze producten maken wij zelf.
  • Zeer uitgebreid pakket pneumatiek.
  • Ondersteuning in logistieke concepten.